vanzelf

BS_DCI_@muur-03

Laatst fotografeerde ik tijdens iets wat ‘De Creatieve Verleiding’ heette. De aanwezigen werd gevraagd hun gedachten daarover te laten gaan en ze te delen met de anderen. Iedereen die het woord durfde te vatten kwam met iets anders. Iedereen die niet op durfde te staan, had ongetwijfeld ook iets te vertellen.

Zelf leek het me mooi om toch maar eens kaartjes te laten maken en er dan

‘Muriel Janssen
Creatieve verleider’

op te zetten. Ik twijfelde nog of het misschien ‘creatief’ moest zijn en of ‘verleidster’ ook bestaat.

Gelukkig moest ik fotograferen en hoefde ik niet te twijfelen aan mijn gedachten en of ze goed genoeg waren om te delen. Gedachten kun je dus delen, realiseerde ik me daar. Dan hou je zelf een beetje, en geef je de rest weg. Of je deelt, maar pakt eigenlijk meer dan je geeft, dat kan ook.
Zo mijmerde ik en fotografeerde ik een tijdje op de automatische piloot.

Dat heb ik wel eens vaker en dat noem ik dan gewoon flow.
Zo verleid ik mezelf. Op creatieve wijze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do the math: