perpetuum

vrachtwagen-small

Vanochtend zat ik te lezen in een stuk over The Age of Wonderland. Het ging over belangrijke en boeiende onderwerpen: kunstenaars, plannen, onderzoek en innovatieve ideeën met betrekking tot het mondiale voedselprobleem. Ik was in het document terecht gekomen via de site van The age of Wonderland en had me verloren in de inhoud en de vele links die me heen en weer deden klikken.

Toen las ik dit: ‘Stressing the optimistic belief “there are more solutions than problems”, the World Design Expo will showcase and promote local ideas and solutions for global challenges.”‘ Er zijn meer oplossingen dan problemen – die gedachte maakte me stil.

Stel je eens voor dat dat waar is. Eerst gooien we alle doodlopers en onwaarheden als ‘Er zijn geen problemen, alleen uitdagingen’ overboord. En dan vervangen we alle problemen door oplossingen, waar we er zoveel van hebben dat we er zelfs nog een paar overhouden.

En dan? Dan moet de maatschappij zichzelf opnieuw uitvinden. Immers, we verdienen ons geld met problemen en het voorkomen ervan. Zie je? Een nieuw probleem is geboren. Zo houden we de wereld draaiende; er is niets nieuws onder de zon.

 

 

Dit is een inkijkje van metMuur.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do the math: