verwantschap

rijksmuseum-small

Als de schrijver mij zijn columns stuurt, of een groot deel van zijn boek, en ik me afvraag hoe in zijn hersenen al die wijsheid opgestapeld is, hoe hij de woorden in precies de juiste volgorde naar buiten weet te krijgen, ben ik bang dat hij doodgaat.

Nog niet zo lang ken ik hem, maar dat ligt niet aan mij. Het kostte jaren om hem tot koffie te verleiden. Misschien heb ik niet goed genoeg mijn best gedaan. Nu ik zijn vriendschap ken, ben ik soms bang dat ik te laat ben.

Alles van waarde is weerloos, daar is niks origineels aan.

Gelukkig hebben we al een half jaar mooie dingen kunnen uitwisselen. Ik realiseer me nu wat mooi is, namelijk voor iedereen iets anders. Voor mij is hij het, omdat ik hem vertrouw. Voor hem ben ik het, om wie ik ben. Schoonheid is onvergankelijk.

Het leven heeft een wending genomen.

 

klik op foto om hem groot te zien

(Bovenstaand beeld is in zijn geheel te zien in het Rijksmuseum.)

This entry was posted in archief.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do the math: