talent

Patroon

Patronen. Ze zijn eigenlijk gewoon: iets moois, en dat herhalen. Dat kan je. Waarom wist je dat niet eerder? Waarom maakte je alles verheven, liep je op je achttiende door de gangen van de kunstacademie te bedenken hoe je te jong was, te weinig kon, niet wist hoe te leren?
De leerkrachten wezen je niet op obstakels en hekken, ze wezen je de weg, maar je zag het niet. Als je toen gewoon door was gegaan, had je nu je eigen behang op de muur, las je je eigen lettertype, had je, was je, had je maar.

Zie je de discrepantie? Van hoe je niks kon tot hoeveel je zou zijn geweest? Te makkelijk, hè?

Nu denk je aan de brieven en al het andere wat je schreef. Het verslag van een eerste liefde, de eerste breuk, het vruchtje dat in je groeide. Ook daar was er de gedachte van te groot, onhaalbaar, niet voor jou. Waarom eigenlijk? Waarom zeg je dan nu met zoveel gemak: ‘Ik schrijf een boek’?

Zie je de stap?

Let op, nu komt de volgende.

klik op de foto om hem groot te zien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do the math: