monster

zelfportret met camera

Als ik grip verlies, bijt ik me vast. Ik zou die eigenschap in moeten zetten in mijn administratie, maar helaas, ze gaat alleen op voor relaties. Het is een monster, dat net zolang blijft razen tot het de ander begrijpt. Het is de vraag waarom ik deze eigenschap niet bij het grofvuil zet. Het eerlijke antwoord is: ik krijg het nog niet voor elkaar mezelf te veranderen.

Ik zet op mijn site dat ik verandertrajecten begeleid en in beeld breng, dus ik geloof dat ze bestaan. Daar heb ik voor mezelf een goed bewijs van: ik heb een fobie overwonnen en daarmee m’n gedrag veranderd. (Of dat hetzelfde is als jezelf veranderen, laat ik over aan filosofen.)

Verandertrajecten – het is een boeiend onderwerp, omdat er geen twee hetzelfde zijn. Het is een luxe om met mensen te kijken naar wat ze tot nu toe weerhouden heeft een andere koers te varen. Meestal is dat angst voor iets. Maar het kan ook een overtuiging zijn, of een combinatie daarvan. Of een bundeltje drijfveren.

Terug naar mij, want ik zou ook iets over mijn persoonlijke ontwikkelingstraject laten zien. Wat me weerhouden heeft, tot vandaag, is vertrouwen. Dat de wereld gewoon doordraait, ook als ik de ander laat lopen; als ik maar blijf ademen. En nu ik dat allemaal onder ogen ben gekomen, moest het maar eens gebeuren. Zo laat ik het mijn klanten doen. En zo ga ik het nu zelf doen.

Zie mij van de hoge duiken!

Bovenstaande post is ook te lezen op metMuur.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do the math: